به جرات می توان چنین ادعا نمود یکی از سفرهایی که هر فرد مسلمان در دوران عمرش آرزو دارد خداوند متعال قسمت و روزی او نماید و حداقل یک مرتبه به این سفر دعوت گردد . انجام فرضیه « حج تمتع » می باشد . سفری روحانی و معنوی که علاوه بر انجام و اطاعت امر واجبی از ناحیه پروردگار متعال به زایر خانه خدا این توفیق نصیب می گردد .
تا از نزدیک با سرزمین وحی ، انس و الفتی پیدا نماید و از برکات حضور در حرمین شریفین بهره مند گردد . همچنین از سرچشمه زلال و مطهر سرزمینی که پیامبر اکرم ( ص ) و ائمه اطهار علیهم السلام و اصحاب بزرگوارشان در آن زندگی کرده اند بهره و توشه ها برگیرد .
به واقع در ایام مراسم حج هر سال امیر الحاج واقعی و حقیقی امام زمان علیه السلام که بدون شک در این کنگره عظیم شرکت فرموده و به انجام این فریضه الهی همراه با سایر زایرین و در بین آنها مشغول می گردند .
مسلما هر زائری که توفیق این سفر الهی نصیب او می شود از درگاه خداوند طلب می نماید تا با زیارت مقبول و سعی مشکور به وطن باز گردد .
امام باقر علیه السلام می فرماید :
تَمام‘ الحَج لِقاء‘ الاِمامِ
حج کامل و تمام ، زیارتی است که در آن شخص زائر خدمت مولا و امام خویش رسیده و از لقاء ایشان متنعم گردد . در زمان حال که دوران غیبت کبرای امام زمان علیه السلام را سپری می نمائیم و از وجود آن حضرت همچون خورشید در پس ابر بهره مند می گردیم ، یکی از آرزوهایی که اکثر زائرین خانه خدا در حین سفر حج دارند ، توفیق دیدار و رسیدن خدمت آن یوسف گمگشته و سفر رفته مهدی زهرا می باشد ، که جهت رسیدن به این سعادت عظمی افرادی چندین سفر و در جریان تشرف علی بن ابراهیم مهزیار تا بیسـت سفر را شنیده و خوانده ایم .
صبح چهارشنبه دهم اسفند ماه یکهزار و سیصد و هفتاد و سه هجری شمسی ، مطابق با بیست و نهم شهر الصیام سال یکهزار و چهارصد و پانزده هجری قمری ، در آخرین فرصت چند روزه ای که جهت مشخص شدن وضعیت زائرین عمره ( که در سال یکهزار و سیصد و شصت و سه هجری ثبت نام نموده بودند ) اعلام شده بود و در ساختمان سازمان حج و زیارت مشهد مقدس مقدس در میان خیل مشتاقان این سفر قدم می زدم .
عده ای جهت خرید و انتقال فیش دیگران به نام خود تلاش می نمودند و عده ای جهت فروش آن البته به قیمت بالاتر ، عده ای نیز مرددد که آیا خود مشرف شوند و یا فیش را فروخته و آن را منتقل نمایند ؟
به ساختمان تحتانی و زیرزمین سازمان مراجعه نمودم ، در پشت پنجره روی میز به مجموعه ای از کتابهای احکام ، ادعیه ، زیارات ، راهنمای مصور حجاج ، آشنایی با آثار اسلامی مکه و مدینه برخورد نمودم که شاید حدود بیست تا سی انواع بود و مجموعا راهنمایی جهت زائرینی که قصد دارند به این سفر مشرف گردند و بعضا تعدادی از این کتابها توسط مسئولین کاروانها بین حجاج توزیع می گردد .
شب هنگام چند ساعت پس از افطار ، زمانی که دنبال فرزند مهدی می رفتم تا او را از جلسه قرائت قرآن مدرسه شان به منزل بازگردانم فکری به ذهنم رسید که آن را لطف و توفیق الهی و عنایت آقا امام زمان علیه السلام می دانم در خاطرم چنین خطور نمود . در بین این همه کتاب با عناونی مختلف یک صبح در سازمان حج و زیارت دیده بودم جای یک کتاب خالی است همانطور که مراجع شریف و بزرگوار در رساله های عملیه و یا استفتائات خود ، زائر خانه خدا را با احکام و مسائل فقهی این سفر آگاه می نمایند . و عده ای از فضلا ، بزرگان و مورخین ارجمند او را با آداب زیارت ، ادعیه های مخصوص اماکن مقدسه و آثار اسلامی مکه و مدینه آشنا می سازند .
چه خوب بود مجموعه ای نیز فراهم می شد تا در آن به سرگذشت و شرح حال کسانی که تنها در سرزمین مکه و مدینه چه در ایام این سفر الهی تمتع و عمره مفرده و چه در ایام دیگر سال خدمت امام زمان علیه السلام رسیده اند اشاره می شد تا زائر خانه خدا ضمن آشنائی با سرگذشت این افراد به این نکته ظریف توجه نماید : که
یک چشم زدن غافل از آن ماه نباشد شاید که نگاهی کند آگاه نباشد